2016 Fitre Miktarı Kaç Para Fitre Kimlere Verilir

- Reklamlar -
2016 FİTRE VE ZEKAT MİKTARI NE KADAR

Her yıl mübarek Ramazan ayının gelmesi ile beraber belirlenen fitre miktarı bu sene içinde belirlendi. 2016 yılı fitre miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri yüksek kurulu tarafından belirlendi. Geçen yıl 11,50 TL olan fitre miktarı bu sene kaç para oldu.

Halk arasında Fıtır Sadakası olarak da bilinen fitre temel ihtiyaçlarından fazlasına sahip olanların yani maddi durumu iyi olanları durumu kötü olanlara mübarek ramazan ayını rahat ve bereket içerisinde geçirmesine yardımcı olmak amacı ile verilen yardımdır. 2016 Fitre miktarı ne kadar, kimler fitre verir ve kimlere fitre verilir gibi bilgileri sizler için derledik.

Diyanet İşleri tarafından belirlenen 2016 Fitre miktarı alt limittir. Yani isteyenler belirlenen miktardan daha fazlasını verebilir. İşte 2016 yılı Fitre miktarı ile ilgili bilgiler.

2016 FİTRE MİKTARI KAÇ PARA
2016 Yılı Fitre miktarı bu yıl 15 TL olarak belirlenmiştir.
haberlerix.blogspot.com
Kimler Fitre Verebilir
Fıtır Sadakası olarak da bilinen Fitre, temel ihtiyaçlarından fazla mala ve paraya olanlar tarafından verilmektedir. Fitre vermek isteyenler belirlenen fitre miktarının üzerinde bir miktar da verebilir. Belirlenen miktar alt limittir.

Fitre Ne Zaman Ödenmelidir?
Fitre, Ramazan bayramının birinci günü sabahı, güneşin doğuşundan itibaren verilebilinir. Fitrenin bayramdan birkaç gün, hatta birkaç ay önceden verilmesinden yana bir kural yoktur. Böylece fakirlerin bayram ve ramazan ihtiyaçlarını önceden karşılamaları, noksanlarını telâfi etmeleri sağlanmış olur.

Fitre Kimlere Verilir
Anne, baba, çocuk gibi kimselere, gayri müslimlere ve zengin sayılabilecek kişilere fitre verilmemektedir. Eğer fakir ise kayınvalideye, kayınpedere, kayınbiradere, üvey çocuğa, üvey babaya-anneye, kardeşe, geline, damada, fitre verilebilmektedir. Bu konuya ilişkin Tevbe Suresinde şu ifadeler yer alır; "Sadakalar, Allah’tan bir farz olarak ancak fakirler, düşkünler, zekât toplayan memurlar, kalpleri İslam’a ısındırılacak olanlarla köleler, borçlular, Allah yolunda cihad edenler ve yolda kalmış yolcular içindir.
haberlerix.blogspot.com
Fitre Kimlere Verilmez
Fitrenin esas amacı durumu olmayan ve fakir sayılan Müslümanların ihtiyaçlarını gidermektir. Böylece Ramazan Bayramı'nın mutluluğu tüm Müslümanlar arasında paylaşılmış olur. Zengin sayılabilecek kişilere ve gayrimüslimlere fitre verilmemektedir. İsteğe göre fitre sadece bir kişiye değil, durumu olmayan birçok yoksula verilebilmektedir.
Ayrıca fitre verilirken kişi bulunduğu yerdeki yoksullara vermelidir, çünkü farklı bir yere gönderilmesi mekruh olmaktadır. Fitre verirken dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise verilen miktarın kişinin günlük gıda ihtiyacına yetiyor olmasıdır.
- Reklamlar -
2016 Fitre Miktarı Kaç Para Fitre Kimlere Verilir Reviewed by Unknown on 21:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Haberlerix © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.